Χρησιμοποιούμε cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του www.barftender.gr. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας συμφωνείτε με τη χρήση τους. Μάθετε περισσότερα...

Η ΒΟΛΤΑ

Posted by barfadmin 14/02/2020 0 Comment(s)

Η βόλτα στη ζωή του σκύλου είναι πολύ σημαντική και αναγκαία, μιας και έτσι, ο ίδιος έχει την ευκαιρία να περπατήσει, άλλοτε να τρέξει, να αθληθεί, να κάνει την ανάγκη του, να πάρει ''πληροφορίες'' για τους σκύλους που πέρασαν πριν από αυτόν, από το ίδιο σημείο. Μπορεί, επίσης, να κοινωνικοποιηθεί, συναντώντας άλλους σκύλους, αλλά και ανθρώπους. Μπορεί να παίξει ή και να διορθώσει τη συμπεριφορά του απέναντι στο εξωτερικό περιβάλλον.

Ένας σκύλος, που κυκλοφορεί καθημερινά, είναι πιο υγιής, πιο ευτυχισμένος, πιο κοινωνικός. Για τη διευκόλυνση του, καλό είναι, να βγαίνει βόλτα τρεις φορές την ημέρα, έτσι ώστε, να μη ζορίζεται η ουροδόχος κύστη του και να εκτονώνει την ενέργεια του.

Να σημειώσουμε πως στη χώρα μας, πολλοί δήμοι έχουν δημιουργήσει πάρκα για σκύλους, δίνοντας έτσι την ευκαιρία κοινωνικοποίησης, χαλάρωσης και προστασίας του σκύλου μας.

Από την άλλη, η διάρκεια της βόλτας εξαρτάται από τη φυλή, την ηλικία και τη διάθεση του σκύλου. Υπάρχουν φυλές, που λόγω των φυσικών χαρακτηριστικών τους, χρειάζονται περισσότερη ή λιγότερη καθημερινή άσκηση.

Το πιο σημαντικό είναι να αναγνωρίσουμε το σκύλο μας σαν μέλος της οικογένειας και να κατανοήσουμε τις καθημερινές του ανάγκες, όπως είναι η βόλτα!

 

#barftender

Leave a Comment