top of page

B.a.r.f. | Λύνουμε τις απορίες σας

1. Ο σκύλος μου θα γίνει επιθετικός, τρώγοντας ωμή τροφή;


Η επιθετικότητα ενός σκύλου, σε σχέση με τη διατροφή του, είναι μύθος. Έχοντας συζητήσει με συνεργάτες μας, επαγγελματίες εκπαιδευτές σκύλων, μας έχουν διαβεβαιώσει ότι η επιθετικότητα ενός σκύλου δεν οφείλεται ποτέ στη διατροφή, αλλά στην ελλιπή κοινωνικοποίηση.



2. Θα πάθει ο σκύλος μου ή εγώ, σαλμονέλα από το ωμό κοτόπουλο;


Σύμφωνα με μελέτες, έχει αποδειχτεί ότι λόγω του μικρού εντερικού συστήματος του σκύλου, ο ιός της σαλμονέλας δεν προλαβαίνει να αναπτυχθεί, ώστε να νοσήσει ο σκύλος. Έχουν παρουσιαστεί κόπρανα σκύλου με σαλμονέλα, όμως ο ίδιος ο σκύλος δεν είχε τη νόσο.


Όσον αφορά τον άνθρωπο, τηρούμε τη σωστή υγιεινή, όπως και με τα δικά μας γεύματα.


3. Πέρα από τη σαλμονέλα, πώς εξουδετερώνονται τα υπόλοιπα μικρόβια;


Το κρέας, παγκοσμίως, αποστειρώνεται με δυο τρόπους. Ο ένας τρόπος είναι το ψήσιμο και ο άλλος, η βαθιά κατάψυξη σοκ• μια μέθοδος, που ρίχνει απότομα το κρέας στους -45°C, για τουλάχιστον 20 μέρες. Με αυτούς τους τρόπους, τα μικρόβια εξουδετερώνονται και δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης.



4. Μπορώ να μαγειρέψω τη b.a.r.f. τροφή;


Στο μαγείρεμα χάνονται θρεπτικά συστατικά, όπως η ζωική πρωτεΐνη, οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία. Με τη b.a.r.f., καταφέρνουμε να διατηρήσουμε τα συστατικά αυτά στο ακέραιο και γι’ αυτό είναι η πιο υγιεινή διατροφή. Οπότε, δε χρειάζεται να μαγειρέψετε τη b.a.r.f.



5. Η διατροφή b.a.r.f. περιλαμβάνει μόνο κρέας;


Κάθε συνταγή b.a.r.f. είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα, το οποίο περιλαμβάνει πάντα τρία βασικά συστατικά• κρέας, τριμμένο κόκκαλο (για την παροχή ασβεστίου), φρούτα/λαχανικά. Πέρα από αυτά τα βασικά υλικά, πολλές συνταγές περιέχουν και superfoods, όπως, βότανα, κεφίρ, μηλόξυδο, χαμομήλι, ινδοκάρυδο, γιαούρτι, αυγό.


Πρέπει να επισημάνουμε πως τα γεύματα που περιέχουν μόνο κρέας, δεν ανήκουν στη διατροφή b.a.r.f.



6. Γιατί να μη φτιάξω μόνος μου b.a.r.f.;


Είναι εύκολο να ταΐσουμε το κατοικίδιό μας, ψωνίζοντας από τα τοπικά καταστήματα, κρέας και λαχανικά. Δυστυχώς, όμως, οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Ο πιο σημαντικός κίνδυνος είναι η αποστείρωση του γεύματος, καθώς οι περισσότεροι δε διαθέτουμε στην οικία μας επαγγελματικό ψυκτικό θάλαμο, ώστε να αποστειρωθεί η ωμή τροφή με τη μέθοδο σοκ. Άλλος κίνδυνος είναι η λανθασμένη αναλογία σχετικά με τα συστατικά. Αν η συνταγή δεν είναι φτιαγμένη στις σωστές ποσότητες, υπάρχει πιθανότητα να προκληθούν στομαχικά προβλήματα στο κατοικίδιο, όπως διάρροια, εμετός και άλλα.



7. Η διατροφή b.a.r.f. είναι ακριβή;


Προμηθευόμαστε απευθείας τα προϊόντα μας από τις εταιρίες παραγωγής και έτσι, έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε το κόστος σε ένα αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο, όσον αφορά τη λιανική πώληση. Οι τιμές, βέβαια, ποικίλουν ανάλογα με την πρώτη ύλη του κρέατος που θα διαλέξουμε και τη συνταγή.



8. Ο σκύλος μου είναι υπερήλικας• έχει σημασία πια να του δώσω b.a.r.f.;


Φυσικά και έχει. Η b.a.r.f διατροφή φτιάχτηκε από έναν Αυστραλό κτηνίατρο, τη δεκαετία του 1980, και αφορά όλους τους σκύλους, ανεξαρτήτως φυλής, ηλικίας, μεγέθους. Ως η πιο υγιεινή διατροφή, πλέον επίσημα πιστοποιημένη παγκοσμίως, προσφέρει στο σκύλο ευεξία, διάθεση για ζωή και ενέργεια στη καθημερινότητά του.



9. Από ποια ηλικία μπορώ να δίνω στο κατοικίδιο μου b.a.r.f.;


Από τη μέρα που το κουτάβι απογαλακτιστεί, μπορεί να ξεκινήσει τη b.a.r.f. διατροφή. Όσο συντομότερα, τόσο καλύτερα, αφού θα αποφύγετε τα συντηρητικά, το αλάτι και τις τεχνητές χρωστικές ουσίες, που περιέχονται στις τροφές του εμπορίου (π.χ. στην ξηρά τροφή).



10. Πώς διαμορφώνεται ολοκληρωμένα μια διατροφή b.a.r.f.;


Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και οι ανάγκες του ποικίλλουν, σύμφωνα με την ηλικία, τη φυλή, τη καθημερινή δραστηριότητα, το μεταβολισμό, ακόμα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όλα αυτά τα συζητάμε και μαζί φτιάχνουμε μια διατροφή που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σκύλου σας.


A beautiful pitbull dog

Commentaires


bottom of page